Plasele de insecte sunt construite în general din profile de aluminiu sub diverse sisteme, iar sita este din fibră de carbon translucentă, neinflamabilă, rezistentă la intemperii şi acţiunea razelor solare. Culoarea sitei este gri, iar culorile standard pentru profilele de ghidare respectiv casetă sunt alb şi maro sau imitație lemn.

Plase tip plisse

Plasa de tip plisse culisează pe un sistem de role, construcţia să specială garantează o închidere ermetică. Au o fiabilitate ridicată, imprimând o eleganță aparte locuinţei dumneavoastră, ideale pentru uşa de balcon, mansarda sau ferestre.

Acţionarea plasei tip plisse este simplă, aceasta făcându-se prin tragere verticală sau laterală astfel deschiderea respectiv închiderea plasei se realizează extrem de uşor. Rama plaselor plise este confecţionată din aluminiu extrudat vopsit în câmp electrostatic şi este disponibilă în două culori standard alb şi maro sau imitație lemn. Marele avantaj al acestor plase este că pot fi executate la dimensiuni mari, pentru uşi de terasă cu deschideri de peste 1,5 ml.

Plase fixe

Plasa de insecte vine fixată pe un cadru din aluminiu și este prinsă de tâmplărie prin intermediul unor cleme din PVC, acestea fiind fixe și nu se pot deschide, doar se pot îndepărta ocazional.

Demontarea plasei se realizează cu ușurință și nu necesită specializare în domeniu. Plasele împiedică pătrunderea insectelor, dar și a impuritățiilor purtate de vânt. Pentru întreținerea acestora se recomandă îndepărtarea lunară a prafului cu ajutorul unei perii sau prin aspirare, fie prin spălare.

Plase batante

Plasele cu sistem pe balamale au rama din aluminiu, acestea vin montate pe partea din exterior a ferestrei și deschiderea tot spre exterior. Închiderea se face cu ajutorul unui sistem alcătuit din unul/două puncte de închidere acționate din interior cu mâner. Ca și avantaj plasele pe balamale pot fi acţionate mai uşor fără a fi îndepărtate complet, ele rămânând agățate în balamale.

batant

Plase tip rulou

Plasele de tip rulou sunt construite cu casetă şi ghidaje de aluminiu, iar sita este din fibră de carbon translucentă, neinflamabilă, rezistentă la intemperii şi acţiunea razelor solare. Culoarea sitei este gri, iar culorile standard pentru profilele de ghidare respectiv casetă sunt alb şi maro.

Acţionarea este facilitată de arcuri, ridicarea şi coborârea se fac astfel foarte uşor, prin tragerea şnurului de acţionare. Plasa rulou poate fi prevăzută cu un mechanism împotriva ridicării accidentale. Pe timpul sezonului rece plasa poate fi păstrată sau ridicată în casetă, nefiind astfel necesară îndepărtarea sa de la fereastră.

rulou
Solicită ofertă